• Telefon/besöks-tider: Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00 Fredag 08:00 - 12:00
  • S:a Kungsgatan 1A 642 35 FLEN

Att börja från noll...

Nyttig info till dig som ska köra bil för första gången

Om det är första gången du ska köra bil, eller har väldigt lite erfarenhet, så avråder vi starkt från att du tittar för mycket på våra intensivpaket. Att lära sig köra bil är inget som ska gå att göra under en månad, det är ingen vettig utbildning. Intensivpaketen är till för de som redan har kommit igång under några månaders tid och kört hemma.

Så hur tycker vi att du ska göra? Se över planerna hemma och fiska efter privata handledare som kan hjälpa dig med mängdträningen som du kommer behöva mycket utav. Att ha ett slutdatum är bra, men var beredd på att de planerna kan komma att förskjutas beroende på hur utvecklingen går!

  1. Hitta någon som kan vara din privata handledare!
  2. Gå handledarkurs och fullfölj ansökan om privat övningskörning!
  3. Hör av er till oss och fråga om en testlektion!

Din körkortsutbildning skall anpassas efter dig och dina behov, då är det viktigt att göra rätt från början så att du inte behöver åtgärda en del klassiska ”slarvfel” som man kan få med sig hemifrån. På denna testlektion så är det bra om handledaren kan följa med oss i baksätet så vi lättare kan få ihop ett samarbete när det kommer till ditt lärande.
Den traditionella utbildningen blir bra här, för då kan man ta någon lektion hos oss en gång i veckan och sedan fortsätta på samma spår när man kör hemma. När du har kommit till en bra nivå där grunderna sitter så kan vi börja planera in provdatum!

Vi kommer att gå igenom de viktigaste grunderna så att ni kan öva på rätt teknik från början. Ni kan även få tillgång till Elevcentralen, vilket är en digital plattform för körkortsutbildning där alla praktiska och teoretiska moment finns med. Med detta verktyg kan man följa våran ram även när man kör hemma!

Det viktigaste att komma ihåg är att det tar olika lång tid att lära sig, för vi lär oss väldigt olika. Ett gemensamt fakta är att det behövs läggas mycket tid på övningskörning för att bli tillräckligt trafiksäker inför ett körprov!