• Telefon/besöks-tider: Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00 Fredag 08:00 - 12:00
  • S:a Kungsgatan 1A 642 35 FLEN

Att börja från noll...

…kräver engagemang. Vi är alla olika och din väg till körkortet är unik.

Vårt mål är att göra starten i din utbildning så okomplicerat som möjligt. Därför har vi sammanställt de viktiga stegen inför din körkortsutbildning.

Om du inte redan har ansökt om körkortstillstånd så är detta det första steget.

Besök en optiker och gör en synundersökning. De kommer kunna rapportera in synintyget digitalt, efter det så kan du fylla i transportstyrelsens webbansökan för körkortstillstånd. 

Ett körkortstillstånd gäller i 5 år från och med utfärdandedatum och ska vara med dig i bilen när du övningskör. 

Om du har aktiverat din digitala brevlåda så kommer körkortstillståndet skickas dit i digital form.

Nästa steg är att gå en handledarkurs för att kunna övningsköra hemma.

Både du som ska övningsköra och din handledare måste gå den här kursen. Du måste inte göra den här på Hasses, kursens innehåll är likadan oavsett vilken trafikskola du väljer.

Efter kursen så måste handledaren ansöka om handledarskap. Detta får ni information om på kursen och informationen finns också på transportstyrelsens hemsida.

För dig som inte har någon som kan vara din handledare, då kan du hoppa över det här steget men vi rekommenderar att ni frågar runt inom familjens eller bland vännerna.

Sedan är det hög tid att komma igång med körkortsteorin.

Det är absolut bäst om du kommer igång med att studera teorin innan du kör första gången. Du kan köpa allt du behöver i bokväg på flera trafikskolor. Du kan även köpa Bokpaket B på våran e-handel.

Övningskörning hemma

För de som har möjlighet så bör man ta tillvara på att man kan öva hemma. Här kan man öva på de absoluta grunderna utan att ha tidspress eller ekonomisk press.

Det är viktigt att du förstår de olika stegen i körningen. Klicka in på Information B för att se de körmoment du ska kunna behärska. Där kan du också hitta en länk till vägmärkeskollen, en gratis tjänst där du kan öva på att känna igen skyltarna på våra vägar och vad de betyder.

Du och din handledare bör planera när det kan vara rimligt att körkortet är klart. Ni kan också höra av er till oss om en testlektion tidigt i er utbildning, vi kan ge tips och hjälpa er följa den röda tråden i övningskörningen. Varva övningskörningen hemma med körning på trafikskola för att få ut det mesta utav utbildningen.

Att köra på en trafikskola

 

För de som aldrig har kört bil eller inte har kört särskilt mycket, så avråder vi starkt från att du tittar för mycket på våra intensivpaket. Att lära sig köra bil är inget som ska gå att göra under en månad, det är ingen vettig utbildning. Intensivpaketen är till för de som redan har kommit igång under några månaders tid och kört hemma.

Din körkortsutbildning skall anpassas efter dig och dina behov, då är det viktigt att göra rätt från början så att du inte behöver åtgärda en del klassiska slarvfel som man kan få med sig hemifrån. På denna testlektion så är det bra om handledaren kan följa med oss i baksätet så vi lättare kan få ihop ett samarbete när det kommer till ditt lärande.
Den traditionella utbildningen blir bra här, för då kan man ta någon lektion hos oss en gång i veckan och sedan fortsätta på samma spår när man kör hemma. När du har kommit till en bra nivå där grunderna sitter så kan vi börja planera in provdatum.

Vi kommer att gå igenom de viktigaste grunderna så att ni kan öva på rätt teknik från början. Ni kan även få tillgång till Elevcentralen, vilket är en digital plattform för körkortsutbildning där alla praktiska och teoretiska moment finns med. Med detta verktyg kan man följa våran ram även när man kör hemma.

Det viktigaste att komma ihåg är att det tar olika lång tid att lära sig, för vi lär oss väldigt olika. Ett faktum är att det behövs läggas mycket tid på övningskörning för att bli tillräckligt trafiksäker inför ett körprov!

Traditionell utbildning
E-handel
Paketpriser
Intensivutbildning